Leuk dat u belangstelling heeft voor mijn website!

Ik, Freddie Hooijmaaijer, ben al meer dan 25 jaar bezig met het maken van sieraden van zilver en goud. Ik begon aan de Gruitpoort in Doetinchem met het volgen van een cursus edelsmeden. Enthousiast geworden voor het vak, heb ik mijn kennis uitgebreid door in Schoonhoven twee jaar de deeltijd opleiding te volgen.

Daarnaast ben ik sinds kort lid van het kunstenaarscollectief  ‘Het Web’  in Doetinchem. De verschillende vormen van kunst, waar ik daardoor mee in aanraking kom, inspirerent me enorm.

Ik werk vanuit mijn eigen atelier en vanuit het cultureel centrum ‘de Gruitpoort’, waar ik nog regelmatig onder begeleiding werk..

Sinds een paar jaar is mijn werk regelmatig op exposities te zien. Daar komen regelmatig opdrachten uit voort, die een nieuwe uitdaging vormen om weer eens op een andere dan de voor mijn gebruikelijke manier, tot een ontwerp te komen, dat goed draagbaar is en waar de klant tevreden mee is.

Het plezier in het werk, creativiteit en perfectie zijn de belangrijkste uitgangspunten voor mijn werk. Ik laat me vooral inspireren door eenvoudige vormen en voorwerpen uit het dagelijks leven, die ik omzet in veelal strakke ontwerpen, bij voorkeur in zilver, soms in goud en vaak gecombineerd met stenen. Soms ontstaat een ontwerp naar aanleiding van de vorm of de kleur van bijv. een steen of een ander object.

Behalve aan eigen ontwerpen, werk ik graag met u samen aan een nieuwe vorm van een bestaand sieraad, dat u niet meer draagt, of dat niet meer zo goed past bij uw stijl. Dit kan een aanpassing zijn van een bestaand sieraad  o door het sieraad om te smelten en er iets totaal nieuws  van te maken.

Als u daar belangstelling voor heeft, kunt u mijn gegevens onder “CONTACT” vinden.